Eidfjord4

Blog over cruise met zorg

Eidfjord

Eidfjord4
De cruiseschepen leggen hier in de kleine haven van dit dorpje aan. Het dorpje zelf heeft niet veel te bieden, maar de omgeving is schitterend. Bij een cruise wordt je ’s morgens wakker naast een enorme berg, waar geen einde aan lijkt te komen.
Lees verder!

 

Oslo

Oslo, Tigerstaden ( Tijgerstad)

Vandaag weer eens een blog over een stad. Dit keer de hoofdstad van Noorwegen. Leuk voor een citytrip van een paar dagen, een bezoek tijdens een rondreis in Noorwegen, maar ook op excursie tijdens de Vikingsagacruise.

Lees verder

oslo-norway-akershus-festning-fortress-city-summer

SGR

reisverzekering, cruise met zorg
Is een reisverzekering nodig of kan ik zonder?

Een reisverzekering afsluiten is altijd verstandig, want er valt veel meer onder dan je misschien denkt. Natuurlijk zijn wij al voor van alles en nog wat verzekerd, maar sommige onverwachte kosten (net) niet en die kosten kunnen enorm oplopen.

Lees verder

SGR

Hoera, wij hebben het SGR-certificaat behaald!

Waarom is dat goed? Wat houdt het in? En wat heb ik daaraan?

Dit zijn misschien de vragen, die bij u opkomen wanneer u bovenstaand bericht leest.
Allereerst is het natuurlijk goed nieuws voor ons, maar ook voor u. Het SGR biedt u namelijk garantie.

 

Lees verder

 

Kristiansand

Posebyen, kristiansand

De kuststreek, Sørlandet, waarin Kristiansand ligt, wordt de “Noorse Rivièra” genoemd door zijn ligging aan de warme golfstroom en de vele zonuren. Voor veel bezoekers is Kristiansand het begin van hun Noorwegenreis, na de ferry vanuit het Deense Hirtshals. Vaak reizen zij meteen door. Dit is jammer, want Kristiansand is een charmante stad met leuke plekjes. Zeker een bezoek waard. Het is dan ook leuk om tijdens de Viking Saga cruise vanaf het schip een bezoek te brengen aan Kristiansand.

Lees verder

Edinburgh

Deze week gaan wij in de blog kijken wat Edinburgh allemaal te bieden heeft.

U kunt Edinburgh bezoeken tijdens de cruise, die Schotland, IJsland en Noorwegen ineen combineert. Natuurlijk kunt u er ook naar toe vliegen. Mocht een reis per vliegtuig niet tot een van uw mogelijkheden behoren en een cruise niet uw ding zijn, dan kunt u de overtocht ook per boot doen van IJmuiden naar Newcastle bijvoorbeeld.

Lees verder

Edinburgh, cruise met zorg, verpleging, rolstoel

Amsterdam

amsterdam-brug

Vandaag weer in Nederland met Amsterdam. Leuk een dagje Amsterdam wanneer u ergens in de buurt woont of verblijft, maar ook als u de Noorwegen Cruise doet. Bij deze cruise komt u tussentijds nog een keer langs Amsterdam. Daar heeft u dan een dag om te besteden. Om u te inspireren, doen wij een dagje Amsterdam.

Lees verder

Stavanger, Noorwegen

Stavanger is een prachtige oude stad met veel historie. We doen deze stad ook aan tijdens onze Vikingsage cruise. Een deel van de stad bestaat nog uit (gerestaureerde) oude houten huizen. Zeker de moeite waard om eens langs te lopen. Vroeger woonde hier de arbeiders die in de visfabriek werkte.

The Norwegian Canning Museum

Klein maar zeer authentiek museum met mooi overzicht van de conservenindustrie.

Lees verder

stavanger-witte huisjes

Århus, Denemarken

Arhus, Denemarken, rolstoelvakantie

De op een na grootste stad van Denemarken. Leuk om te bezoeken tijdens een vakantie in Denemarken, vooral als u op Jutland verblijft, maar ook een van de aanleghavens tijdens onze Oostzeecruise.

Wat heeft Århus te bieden?

Wanneer u van een bezoek aan een museum houdt, dan is Århus zeker een goede bestemming. Århus heeft verschillende leuke musea. De drie opvallendste zijn:

Lees verder

Warnemünde

rostock-Warnemunde, cruise met zorg

Meer over Warnemünde

Tijdens de Oostzeecruise is een van de aanleghavens, Warnemünde. Bij de meesten van ons niet echt bekend. Wat kan je daar allemaal doen? Enkele van de excursiemogelijkheden gaan wij in deze blog langs.

Warnemünde is een Duitse badplaats met een mooi zandstrand. Heel geschikt voor wie na de zee graag wil luieren op het strand.

Lees verder

 

Bergen, Noorwegen deel 2

Bergen, Noorwegen, cruise met zorg

Wat kan ik in Bergen doen?

Vorige week hebben we in Bergen, Noorwegen deel 1 al 5  bezienswaardigheden van Bergen besproken. En vandaag volgen er nog een 5 leuke bezienswaardigheden. En dan hebben we genoeg keus als we tijdens onze cruise De Noorse Fjorden deze stad aan doen.

Lees verder

Bergen, Noorwegen deel 1

Wat kan ik in Bergen doen?

Tijdens de cruise naar de Noorse Fjorden doen we onder andere de stad Bergen aan.

Bergen is een klein stadje aan de westkust van Noorwegen met een enorme schoonheid en de nabijheid van heerlijke buitenavonturen. Een bezoek aan Bergen is zeer geschikt voor bergwandelingen, boottochten door de fjorden en wandelingen door het stadscentrum.

Lees verder

Bryggen bergen, Cruise met de rolstoel

Tallinn

Tallinn, cruise met de rolstoel

Tallinn, wat is daar te doen?

Valallinn (de oude binnenstad van Tallinn) staat op de Unesco werelderfgoedlijst door zijn prachtige Middeleeuwse binnenstad. De beste manier om deze schattige stad te verkennen is te voet. Je beleeft dan nog beter de sfeer van de Middeleeuwen. Je wandelt door kronkelige straatjes met scheve huisjes.

Lees verder

Helsinki

Wandelen door Helsinki

Hoofdstad van Finland, het land van de duizend meren. Zo dan weten we meteen waar we zijn. Finland is beroemd om zijn natuurschoon en dat zullen wij zeker in een van onze blogs gaan beschrijven, maar nu eerst Helsinki. Niet zo’n bekende stad, maar zeker een bezoek waard. Wanneer u een cruise door de Oostzee maakt, is het een van de aanleghavens, ga zeker van boord.

Lees verder

Uspenski, Helsinki, cruise Oostzee met zorg

Reykjavik deel 2

Reykjavik, Höfði house, cruise met zorg

Wat is er te doen in de buurt van de haven?

We zijn tijdens de IJsland cruise 2 dagen in Reykjavik en hebben dus meer tijd om verschillende excursies te doen. In deel 1 hebben we al 3 excursies besproken die wat verder van de haven zijn en/of meer tijd kosten. Vandaag nog meer die ook zeker de moeite waard zijn en dichterbij de haven.

Reykjavik is de levendige hoofdstad van IJsland. Deze zeer modern aangelegde stad kan zich zeker meten met menig andere Europese stad. Het centrum van Reykjavik is niet bijzonder groot. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. De Laugavegur is de hoofdstraat van Reykjavik met authentieke houten panden. Met vele kleine, hippe, exclusieve winkeltjes en boetiekjes.  Lees verder

Reykjavik, excursies

Smoky Bay

Tijdens de IJsland cruise doen we de moderne hoofdstad van IJsland, Reykjavik aan. Met 123.246 inwoners is het veruit de grootste stad van IJsland. Reykjavik  is de meest westelijke hoofdstad van Europa en met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel ook ‘s werelds noordelijkste hoofdstad.

De bijnaam van de stad is ‘Smoky Bay’, gekregen door de eerste kolonisten die zich hier vestigden, omdat zij onder de indruk waren van de zuilen van stoom die omhoog komen door de warmtebronnen die zich in dit gebied bevinden. Lees verder

Reykjavik,Thingvellir ijsland cruise met zorg

Geiranger

Geiranger, cruise met rolstoel

Wat is er te doen in Geiranger?

Geiranger is een dorpje in Noorwegen en ligt aan de Geirangerfjord. De Geirangerfjord wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste fjorden ter wereld, dus het is niet verwonderlijk dat het een van de meest populaire toeristische attracties in Noorwegen is. Wist u dat Disney de fjord als inspiratiebron gebruikte voor het fictieve koninkrijk Arendelle in de film Frozen? Lees verder

Kopenhagen, stad van Hans Christiaan Andersen

 

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken en de stad met de kleine zeemeermin. Dat zijn de dingen, die de meeste mensen wel weten, maar wist u dat Kopenhagen de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa is en heel veelzijdig? Wij nemen u in deze blog mee om Kopenhagen te leren kennen. Kopenhagen kan je op diverse manieren ontdekken, waarbij wandelen een leuke optie is, omdat de stad vlak is en veel te bieden heeft. Verder lezen

Haven Kopenhagen, cruise met rolstoel

Sint Petersburg

In onze blog over musea en Oostzeecruise hebben wij al kort Sint Peterburg aangestipt, maar dat doet deze schitterende stad geen recht. Daarom vandaag een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad van Tsaar Peter de Grote.

Eerst even kort wat geschiedenis.

Sint Petersburg werd op 27 mei 1703 door Peter de Grote gesticht. De stad is niet naar hem vernoemd, zoals veel mensen denken, maar naar apostel Petrus. Verder lezen

Verblijf tijdens een cruise deel 3

Vandaag onze (voorlopig) laatste deel, waarin wij aandacht besteden aan de accommodatie aan boord van de Nieuw Statendam van de Holland America Line.

Aan boord van het cruiseschip Nieuw Statendam zijn 1.339 hutten, waarvan 912 met balkon. Uiteraard is er volop keuze met een aanbod van 35 verschillende huttypes. Lees verder

suite tijdens een cruise met zorg

Verblijf tijdens een cruise deel 2

Balkonhut tijdens een cruise met verpleging

U kunt natuurlijk voor een standaard hut of suite kiezen, maar er zijn ook speciale versies. De meeste mensen weten wel van rolstoeltoegankelijke hutten en suites. Er komen ook steeds meer familie-hutten en hutten voor singles. Er zijn zelfs cruisemaatschappijen met spa- hutten en -suites. U kunt dan in uw badjas vanuit uw hut naar de spa. Voor uw lunch en diner is er een speciaal spa-restaurant. Lees verder

Verblijf tijdens een cruise

Na lang wikken en wegen heeft u de cruise van uw keuze gevonden, maar hoe wilt u verblijven aan boord? Dit is een belangrijke keuze en de keuze is ruim. Zoveel cruisemaatschappijen, zoveel soorten hutten en dan kan het ook nog dat schepen van een rederij qua hut weer variëren.

Over het geheel genomen zijn er vier verschillende soorten hutten, namelijk binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites. Lees verder

Buitenhut tijdens een cruise met de rolstoel

Passenger Terminal Amsterdam

Cruise Terminal Amsterdam

Wanneer uw cruise start vanuit Nederland, dan is dit vanuit onze havensteden Amsterdam en Rotterdam. Vandaag willen wij u iets meer vertellen over het vertrekpunt in Amsterdam.

Passenger Terminal Amsterdam, zoals de cruiseterminal van Amsterdam officieel heet, is gevestigd aan de zuidelijke IJ-oever, Piet Heinkade. Het is op 10 minuten lopen van het Centraal Station en is een gebouw, dat vrijwel geheel uit glas bestaat, in de vorm van een grote golf. Lees verder

De Oostzee

De cruise langs de Oostzee is vooral een reis van schitterende steden. De een nog mooier dan de ander en deze komen allemaal “voorbij varen”

De reis begint in Amsterdam en na een dag op zee komen wij aan in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Natuurlijk bekend om zijn zeemeermin, maar het heeft veel meer te bieden. Lees verder

St-Petersburg tijdens onze cruise met zorg naar de Oostzee

Cruisen, wat pak ik in?

Koffer inpakken voor een cruise met zorg

Eerst even een tip. Bij het inchecken levert u uw bagage in, die later in uw hut wordt bezorgd. De laatste avond aan boord zet u uw koffer buiten uw hut, zodat deze de volgende ochtend van boord kan worden gebracht. Stop dus geen belangrijke artikelen in uw koffer, zoals medicijnen en zorg, dat u de laatste avond wel kleding achter houdt. In uw pyjama van boord is ook niet alles. Lees verder

Het eerste jaar van de Nieuw Statendam

Vandaag is het precies een jaar geleden, dat de Nieuw Statendam haar maidentrip maakte. De reis vertrok vanuit Civitavecchia (bij Rome) via Spanje (Cartagena en Malaga) en Funchal (Madeira) om de Trans-Atlantische oversteek te maken naar Fort Lauderdale.

In het eerste jaar heeft de Nieuw Statendam meer dan 75 havens bezocht en daarbij 92.723 nautische mijlen gevaren. Dat is meer dan 4x rond de wereld. Lees verder

Cruise met zorg, iets voor mij?

Wat is een sloepenrol?

Sloepenrol, cruise met zorg

Zoals u in een vliegtuig een veiligheidsinstructie krijgt voordat het vliegtuig de start inzet, zo heeft een cruiseschip ook een veiligheidsbeleid, een noodoefening, de sloepenrol.

De sloepenrol is een oefening aan boord van het schip, zodat alle opvarenden weten hoe zij moeten handelen bij een calamiteit. Lees verder

IJsland cruise

Weer eens tijd voor een cruiseblog. Dit keer niet over de “technische” kant, maar een reisverslag. Wij krijgen veel enthousiaste reacties op onze 3 landen in éen cruise. Dus vandaag aan deze cruise de eer.

In deze cruise doet u, zoals de naam het al zegt, 3 landen aan, waarbij vooral IJsland tot ieders verbeelding spreekt. Maar ook Engeland en Noorwegen hebben uiteraard heel veel moois te bieden. Lees verder

akureyri-ijsland tijdens een cruise met zorg

Vikingsaga

Cruise met zorg naar Oslo

De Vikingsaga is een van de vele cruises naar Noorwegen. Voor alleen Noorwegen is er al een keuze uit 1,2 of 3 weken en daarnaast zijn er nog combinaties met het Verenigd Koninkrijk/IJsland of de Oostzee, die een duur hebben van 2 of 3 weken.

Naast deze Noord-Europese cruises zijn er uiteraard nog ontelbare vele andere mogelijkheden. Lees verder

Dag op zee

Na het vertrek gisteren vanuit Amsterdam gaat de reis nu over de Noordzee naar Noorwegen. Een dag vol uitzicht op zee. Dit is heel mooi met ongelooflijk veel tinten blauw, groen en grijs, maar na een tijdje kan dat gaan vervelen. Geen probleem, want er is volop te doen aan boord, zoals wij al eerder vermeldden in onze blog.

Hoe kan een dag op zee er uitzien? Lees verder

Cruise met zorg naar Noorwegen

Is een cruise iets voor mij?

Cruise met zorg op de Nieuw Statendam

Steeds meer mensen kiezen voor een cruisevakantie. Het heeft ontzettend veel te bieden, maar is het iets voor mij? Om daar een goed antwoord op te kunnen geven, gaan wij in deze blog op zoek naar wat een cruise u biedt.

En als ervaringsdeskundige kunnen wij u zeggen, dat wij alleen een tipje kunnen oplichten en dat daarnaast nog veel meer redenen zijn om voor een cruise te kiezen. Lees verder

Drie vakantielanden in één.

Dat is niet zo moeilijk zult u denken en dat klopt. Maar waarschijnlijk is, net als bij mij, de eerste gedachte het Drielandenpunt bij Vaals. Daar is inderdaad een eenvoudig drie in eentje. Echter wat ook makkelijk is, maar misschien niet zo lijkt, is drie vakantielanden in één tijdens de Noordelijke Eilandencruise met de MS Nieuw Statendam.

Een manier om eenvoudig drie vakantielanden, het Verenigd Koninkrijk, IJsland en Noorwegen, in één keer te bezoeken. Lees verder

Cruise met zorg

De allermooiste manier om de Fjorden te bekijken

Noorse Fjorden , cruise met rolstoel

En niet alleen de allermooiste manier, maar ook nog een relaxte manier, waarop dat gebeurt. Hoe goed klinkt het: Maar één keer uw koffer uitpakken en toch een hele rondreis maken!

U pakt uw bagage en de vakantie kan beginnen. Op naar Amsterdam, waar een enorm cruiseschip al ligt te wachten. De Passenger Terminal Amsterdam, dat opvallende glazengebouw aan het IJ, is echt groot, maar toch kan het het cruiseschip niet helemaal verbergen. Er heerst een opgewonden, uitgelaten sfeer. Iedereen is benieuwd wat de reis gaat brengen. Lees verder

Haven Alesund, cruise met zorg

Kijkje in verschillende havens

Kijkje in verschillende havens

Uiteraard maken we nu geen cruises naar mooie verschillende bestemmingen, maar kijken in de haven die we zoal aandoen tijdens een cruise kan nu natuurlijk ook.

Haven Alesund, cruise met zorg
Haven Alesund, Noorwegen
Haven Kopenhagen, cruise met rolstoel
Haven Kopenhagen, Denemarken
Haven eskifjrour, cruise met verpleging
Haven eskifjrour, IJsland
Haven Geiranger, cruise met zorg