De Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is een modern schip van Holland America Line en de tweede uit de Pinnacle-klasse.  Net zoals de Koningsdam, de eerste it de Pinnacle-klasse, is het een elegant schip, met licht gevulde inrichting en de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten terug te vinden zijn. De Nieuw Statendam biedt 13 verschillende huttypes. Van een binnenhut zonder raam tot superluxe suites. En uiteraard hutten die volledig rolstoelvriendelijk zijn aangepast.

Alle hutten beschikken naar een heerlijk bed over een compleet eigen badkamer, flatscreen tv en een minibar (gebruik tegenbetaling). 

Culinair

Op de Nieuw Statendam kunt u op diverse manieren dineren. De Pinnacle Grill serveert gerechten uit Noord-Amerika. Italiaans dineren kan bij het Canaletto restaurant. Houdt u van een Frans à la carte diner? Kies dan voor Sel de Mer. Voor de exotische Aziatische keuken kunt u bij het Tamarind terecht. Voor Italiaanse salades en pizza’s moet u bij New York Deli & Pizza zijn.Voor bovenstaande restaurants is een wel een toeslag van toepassing. . De veelzijdige Dining Room is er voor ontbijt of diner.  Een eenvoudige maaltijd is te vinden bij het buffetrestaurant Lido Market. Bij de Dive-In vindt u de beste hamburgers. 

Entertainment

Aan boord van de Nieuw Statendam kunt u ontspannen in één van de twee zwembaden, spa of jacuzzi (voor deze 2 is een toeslag van toepassing), sporten in het Fitness Center, basketbal- en volleybalvelden of winkelen in één van de luxe winkels. Bij de Digital Workshop kunt u leren hoe u uw vakantiefoto’s- en video’s bewerkt.  De wonderlijke natuur wordt getoond door middel van shows, concerten en films bij BBC Earth Experiences.’s Avonds kunt u een film kijken in de bioscoopzaal, gokken in het casino of naar één van de diverse bars. Dit zijn de Ocean Bar, Gallery Bar en de Pinnacle Bar waar u kunt genieten van een drankje. De Music Walk ervaring kunt u beleven in de B.B. King Blues Club, de Lincoln Center Stage en de Billboard Onboard. 

Algemene informatie

Gewicht99.500 BRT
Bouwjaar2018
Lengte297 meter
Breedte35 meter
Aantal hutten1377
VlagNederlandse
BeschermvrouweOprah Winfrey
Aantal dekken12
Passagier2.650
Bemanningsleden1.036
Restaurants9
Zwembaden2
Taal aan boordEngels
Valuta aan boordUS-Dollar
Cruise met zorg op de Nieuw Statendam